site

Platform pelaburan DIY manakah yang terbaik untuk saya?

FT Money ingin mendengar daripada pembaca yang sedang mempertimbangkan platform pelaburan DIY yang terbaik untuk mereka — atau mereka yang kecewa dengan perkhidmatan yang mereka peroleh dan memikirkan perubahan.

Memandangkan inflasi UK yang tinggi menghakis nilai tunai dan ketidakpastian anda menyelubungi prospek pasaran kewangan, anda mungkin mencari pulangan yang lebih baik untuk pelaburan anda.

Platform DIY boleh mengurangkan kos pelaburan berbanding dengan tawaran pengurusan kekayaan berskala penuh. Tetapi tidak ada makan tengah hari percuma. Anda mungkin tertanya-tanya sama ada platform yang mengenakan peratusan adalah sesuai untuk anda, atau platform yang mengenakan bayaran tetap. Adakah anda menjangkakan untuk sering berdagang saham atau memindahkan wang antara dana? Jika anda lakukan, yang manakah pilihan yang paling murah dan paling mudah?

Platform DIY tidak akan menawarkan nasihat pelaburan kepada anda, tetapi mungkin menunjukkan anda ke arah dana yang mereka fikir patut dipertimbangkan. Sejauh manakah anda mendapati panduan ini berguna? Dan kebanyakan pelanggan suka menyimpan pelaburan mereka dalam akaun Isa yang cekap cukai. Adakah mudah untuk menetapkan satu atau memindahkan daripada pembekal lain, tanpa kelewatan pentadbiran yang lama?

Kami ingin mendengar daripada anda — e-mel kami secara yakin melalui money@ft.com dan beritahu kami tentang pengalaman anda mendaftar ke platform dan menggunakannya. Kami akan menggunakan cerapan anda untuk memaklumkan pelaporan kami tentang cerita ini.

totobet singapore

togel keluaran sydney

hk malam ini keluar berapa

sgp hari ini