site

Lazard akan mengurangkan 10% kakitangan untuk membendung kos di tengah-tengah kemelut perjanjian

Lazard berkata pada hari Jumaat bahawa ia akan mengurangkan 10 peratus kakitangannya sepanjang 2023, memetik kesejukan yang berterusan dalam aktiviti perjanjian dan kos yang tinggi daripada menambah kakitangan semasa wabak itu.

Hasil daripada perniagaan nasihat perjanjiannya jatuh 29 peratus pada suku pertama berbanding setahun lalu, menurut pendapatan yang dikeluarkan pada hari Jumaat. Walaupun yuran pengurusan aset terbukti lebih berdaya tahan, secara keseluruhan Lazard melaporkan kerugian tidak dijangka sebanyak $23 juta.

“Terus-terang, keadaan benar-benar merosot, saya fikir, secara keseluruhan dalam persekitaran luaran berbanding tempat kami berada pada bulan Disember dan sekali lagi pada bulan Februari,” kata ketua eksekutif Lazard, Ken Jacobs dalam panggilan pendapatan, mengakui keyakinannya sebelum ini terhadap rali dalam perjanjian itu pasaran telah tersasar. “Dan akibatnya, kami hanya merasakan sudah tiba masanya untuk mengambil tindakan.”

Bank itu telah mengelak sebarang pengurangan besar dalam kakitangan pada penghujung 2022 tetapi berkata hasil tidak akan pulih untuk beberapa suku, memaksanya untuk membawa asas kosnya sejajar dengan apa yang dipercayai jumlah urus niaga yang paling mungkin menyerupai pada 2024. Ia berkata bahawa pertumbuhan masa depan dalam jurubank kanan akan tertumpu dalam operasi teras AS dan Eropahnya.

“Mungkin terdapat beberapa peningkatan kapasiti secara amnya di seluruh perniagaan, yang boleh dikurangkan pada masa ini tanpa semestinya menjejaskan kapasiti produktif,” kata Jacobs.

Menurut pemfailan sekuriti, bilangan pengarah urusan dalam perniagaan penasihat kewangan Lazard meningkat daripada 163 kepada 212 antara akhir 2019 dan akhir 2022. Ia mempunyai 3,400 pekerja secara keseluruhan setakat akhir tahun lepas.

Bank itu berkata aktiviti urus niaga semasa telah mencecah paras terendah yang tidak dilihat sejak sedekad lalu — selepas rekod volum urus niaga pada 2021 telah memaksa bank pelaburan membayar untuk mengekalkan dan menarik orang ramai di semua peringkat.

Kos overhed pada suku tersebut melonjak 21 peratus disebabkan oleh perjalanan jurubank, pelaburan dalam teknologi dan inflasi.

“Kami telah melihat kenaikan besar di seluruh industri dalam gaji. Ini bermakna faedah akan meningkat. Itu sangat melekit. Sangat sukar untuk mengeluarkannya daripada sistem,” kata Jacobs semasa panggilan itu.

Saham Lazard jatuh 4 peratus pada hari Jumaat dan ia turun 11 peratus untuk tahun ini.

Walaupun bank perkhidmatan penuh dan butik semuanya telah merekodkan yuran perjanjian yang lebih kecil pada tahun 2023, masih sedikit yang mengumumkan pemberhentian secara mendalam. Goldman Sachs telah mengurangkan lebih 6 peratus pekerjanya pada Januari, satu langkah yang didorong oleh kerugian daripada penerokaan mahalnya ke dalam perbankan pengguna.

“Saya hanya fikir ini adalah persekitaran yang berubah, kitaran yang berubah. Dan malangnya, inilah masanya anda perlu melakukan perkara ini, dan ini adalah keputusan yang sukar,” kata Jacobs.

result singapor

hasil pengeluaran sdy hari ini

result sdy

result pengeluaran hk

singapura totobet net