site

Kei Komuro, Suami Bekas Puteri Jepun Mako Akhirnya Lulus Peperiksaan Bar Pada Percubaan Ke-3

Pada percubaan ketiganya, bekas suami Puteri Akishino itu akhirnya lulus peperiksaan New York Bar. Keputusan peperiksaan peguam yang diadakan pada Julai tahun ini telah diterbitkan pada separuh kedua bulan Oktober, dan Kei Komuro juga mempunyai namanya di kalangan pelajar yang lulus.

Pasangan itu bertunang pada 2017 selepas bekas puteri Mako memutuskan untuk berkahwin dengan kekasihnya. Selepas banyak halangan, mereka disatukan dalam perkahwinan pada November 2021 dan menetap di New York.

Dia telah gagal dalam dua peperiksaan bar yang telah diambilnya sebelum ini, dan semua orang curiga dengan kemampuannya menjaga bekas puteri itu. Terdapat banyak bantahan mengenai perkahwinan mereka, terutamanya sejak beberapa berita mengenai keadaan kewangan ibu Komuro dan bekas suaminya menjadi perhatian, yang Komuro telah selesaikan sebelum perkahwinan mereka.

Kei Komuro dan Puteri Mako dalam sidang media sebelum perkahwinan mereka.

Di luar, Jepun kelihatan futuristik dengan semua teknologi terkini dan inovasi gaya hidup. Namun, ia menghargai cita-cita tradisional dan mempunyai banyak norma sosial yang tidak konvensional. Kira-kira 38% penduduk Jepun berumur di atas 60 tahun (Wikipedia), yang juga diterjemahkan ke arah cita-cita umum negara.

Beberapa adat yang sama sekali tidak perlu termasuk berada di pejabat sehingga warga emas anda selesai dengan kerja mereka, anda tidak suka jika anda makan di khalayak ramai sambil berjalan, dan bagaimana anda tidak sepatutnya membincangkan gaji dan persekitaran kerja dalam temu duga kerja.

Apabila Mako, anak saudara Maharaja sekarang dan anak perempuan putera mahkota, memutuskan untuk berkahwin dengan orang biasa, berlaku kemarahan di negara itu. Walaupun selepas perkahwinan mereka, banyak media mengikuti mereka di sekitar New York City untuk melihat sekilas kehidupannya di luar Keluarga Diraja. Ramai yang mengkritik pakaian tidak rasminya kerana orang Jepun sudah terbiasa melihatnya memakai pakaian istiadat yang sesuai dengan ahli keluarga Diraja.

Walaupun ia bukan kali pertama ahli keluarga diraja berkahwin dengan rakyat biasa, pasangan ini pada mulanya menerima banyak serangan balas. Mereka sebelum ini mengkritik bagaimana Komuro tidak dapat lulus peperiksaan peguam. Kini, sejak dia meninggal dunia, penentang telah pun mengkritik bahawa gajinya hampir tidak cukup untuk menampung keperluan isterinya. Sebelum ini ada juga khabar angin mengenai Mako dan bagaimana dia kini mendapat pekerjaan di muzium.

Komuro kini bekerja di sebuah syarikat undang-undang di New York. Peperiksaan bar yang diambilnya mempunyai peratusan kelulusan yang mengejutkan 66% tahun ini, dengan lebih 6350 pelajar daripada 9609 lulus. Kini pasangan itu ingin berpindah dari Clinton ke kawasan kejiranan yang lebih baik, dan ibu Komuro sepatutnya menyertai pasangan itu tidak lama lagi.

Bekas Puteri Mako mencecah 31 tahun, sebaya dengan suaminya, pada 23 Oktober, dan mereka genap setahun perkahwinan mereka pada 26 Oktober.

Bekas Puteri Jepun Mako ternampak dengan suami biasa Kei Komuro berjalan-jalan dengan pakaian kasual di New York.

Maharaja Jepun sekarang juga berkahwin dengan seorang isteri biasa; namun, pada mulanya dia keberatan kerana dia seorang wanita yang berjaya dan menyangka kebebasannya akan diambil selepas berkahwin dengan keluarga diraja, tetapi dia akhirnya bersetuju selepas cadangan ketiga Maharaja.

Tetapi berkahwin dengan keluarga diraja menghadapi beberapa serangan balas daripada berkahwin dengan keluarga diraja. Perlu membiasakan diri dengan bekas Maharaja kita di negara yang mempunyai norma yang sama sekali berbeza daripada Jepun. Walau bagaimanapun, banyak mendoakan kesejahteraannya dan perkahwinan yang berjaya secara berterusan.

Baca juga tentang 10 Petua Etika Yang Anda Perlu Tahu Sebelum Melawat Jepun


Paparan Siaran: 17,373

Result HK

Grafik HK

Togel Singapore

Pengeluaran Singapura

Data Sidney

Pengeluaran SDY