site

Kebimbangan hutang memuncak melalui majlis persandingan Milken

Satu perkara untuk dimulakan: JPMorgan Chase mesti membayar yuran guaman untuk pengasas Frank Charlie Javice dalam pembelaannya terhadap tuntutan mahkamah daripada kumpulan perbankan AS. Baca cerita penuh.

Selamat datang ke Due Diligence, taklimat anda tentang perjanjian, ekuiti persendirian dan kewangan korporat. Artikel ini ialah versi surat berita di tapak. Daftar di sini untuk mendapatkan surat berita dihantar ke peti masuk anda setiap hari Selasa hingga Jumaat. Hubungi kami pada bila-bila masa: Due.Diligence@ft.com

Dalam surat berita hari ini

Sarjana alam semesta bimbang kadar yang lebih tinggi akan mengosongkan poket mereka

Pada Mastro’s kedai stik Isnin lepas, Michael Susu mempunyai cara yang unik untuk menggambarkan putus hubungan yang bergantung pada industri modal swasta $10tn.

Raja bon sampah yang Drexel Burnham Lambert melonjakkan kerjaya ramai jutawan Wall Street, berkongsi anekdot tentang kumpulan fotografi Shutterfly.

An Apollo Global dana milik Milken telah menandakan pelaburannya dalam syarikat itu pada kira-kira kos yang dibayar untuk mengambilnya secara peribadi pada 2019, tetapi Milken menyedari bahawa pinjamannya didagangkan pada kira-kira 40 sen pada dolar.

Jika ekuiti Shutterfly bernilai penuh dan pinjaman seniornya didagangkan pada tahap yang tertekan, mungkin Apollo harus membeli lebih banyak hutangnya, kata Milken bergurau pada majlis makan malam yang diadakan semasa persidangan eponimnya di Beverly Hills.

Ia adalah cara yang baik untuk menerangkan “animasi yang digantung” yang dirasakan ramai di pasaran persendirian kerana kadar faedah yang melonjak telah mengubah pengiraan gelombang pembelian epik. Kos bergelombang melalui kunci kira-kira berleveraj, tetapi penurunan harga, jualan bermasalah atau penstrukturan semula hanya bersifat episodik.

Dalam panel awam dan mesyuarat persendirian di Institut Milken Global Persidangan minggu lepas, pembiaya berkata masa akan berubah tidak lama lagi. Tekanan kos hutang yang lebih tinggi sedang berlaku.

“Saya masih fikir orang terlalu gembira di sini,” kata Katie Kochketua eksekutif pengurus bon Kumpulan TCW. “Perkara akan menjadi lebih buruk dan akan ada peluang besar. Peluang penciptaan kekayaan terbesar datang daripada kemelesetan dan keterlaluan.”

Ia adalah matematik asas yang semakin menggerogoti tuan alam semesta.

Steven Tananbaumpengasas Pengurusan Aset GoldenTreemembentangkan analisis yang menunjukkan pembelian berleveraj biasa telah melihat kos faedahnya sebagai peratusan aliran tunai operasi meningkat sebanyak 50 peratus, manakala nisbah perlindungan telah jatuh dengan ukuran yang sama.

Kadar asas, sekali sifar, adalah lebih daripada 4 peratus, manakala spread telah meningkat kira-kira 2 mata peratusan, secara kasar menggandakan kos faedah keseluruhan.

“Hari ini orang ramai agak leka,” kata Peter Stavrosketua bersama KKRperniagaan ekuiti persendirian, yang menyebut peningkatan kos hutang sebagai “dramatik” dan memberi amaran: “Jika ia kekal seperti ini selama bertahun-tahun, kita mempunyai masalah.”

Pinjaman senior dalam pakej pembiayaan baru-baru ini mengandungi pilihan pembayaran dalam bentuk, kata pembuat perjanjian veteran itu, yang berkata ciri-ciri itu biasanya dikhaskan untuk hutang muda dan mendedahkan beban kos hutang yang lebih tinggi.

“Saya tidak pernah melihatnya dalam kerjaya saya,” kata Stavros. “Ia sememangnya tidak mampan.”

“Kami mempunyai parti selama 12 tahun dalam dunia kewangan dan ekuiti persendirian. Ia sangat menyeronokkan dan sangat menguntungkan dan membuatkan kami semua kelihatan lebih bijak daripada kami,” katanya Jonathan Sokoloffrakan kongsi pengurusan Leonard hijau. “Pesta sudah berakhir” katanya.

Kemunculan Milken pada majlis makan malam Jefferies membayangkan arbitraj yang muncul apabila firma ekuiti persendirian membeli balik hutang bermasalah dalam syarikat milik mereka. Tetapi jutawan yang membawa kewangan berleveraj ke arus perdana menjangkakan cerita yang lebih besar akan muncul.

“Anda akan mempunyai banyak peluang dalam pasaran hutang pada tahun hadapan. Itu sudah pasti,” kata Milken kepada Antoine Gara DD selepas mengakhiri persidangannya.

Pelabur Berkshire memanaskan hubungan dengan lelaki baharu itu

Ia adalah mimpi ngeri untuk lebih daripada satu Berkshire Hathaway pemegang saham: terjaga dengan tajuk “Buffett Kicks Bucket”.

Kebimbangan tentang berapa lama pemain berusia 92 tahun itu akan menerajui Berkshire telah mengintai pelabur selama bertahun-tahun. Tetapi pada mesyuarat tahunan di Omaha tahun ini para pemegang saham mendapat pandangan terbaik mereka tentang lelaki yang Warren Buffett menganggap sebagai jawapan kepada soalan penggantian: 60 tahun Greg Abel.

Greg Abel mengambil swafoto dengan pelabur Berkshire © Bloomberg

Abel kelihatan lebih yakin dalam jawapannya kepada soalan pemegang saham berbanding tahun lepas, jika tidak mempunyai daya tarikan rakyat yang telah lama mentakrifkan gaya Buffett.

Dia dipanggang mengenai prestasi pengendali kereta api BNSF, yang mengalami tergelincir pada Mac, dan bercakap secara berpengetahuan tentang kejadian berasingan selepas landasan kereta api didapati telah menceroboh tanah puak selama hampir sedekad. Abel berkata kritikan pemegang saham adalah sah.

Tanggapan yang berterus-terang mungkin diterima baik oleh para pemegang saham syarikat, yang setiap tahun diingatkan tentang kesaksian kongres 1991 Buffett mengenai Salomon Brothers‘ skandal perdagangan bon.

“Kehilangan wang untuk firma dan saya akan memahami, kehilangan secebis reputasi untuk firma dan saya akan menjadi kejam,” kata Buffett yang terkenal.

Cara Abel dilihat adalah kritikal, apatah lagi kerana reputasi Berkshire — seiring dengan Buffett — telah membantu syarikat melihat pertama tawaran dan meyakinkan potensi sasaran bahawa mereka akan diuruskan dengan lebih baik di bawah Berkshire berbanding pembida saingan. Sesetengah penganalisis juga berhujah bahawa halo telah menawarkan kelonggaran Berkshire untuk mendedahkan kurang maklumat kewangan tentang bahagiannya atau kurang berminat dengan pemegang sahamnya berbanding syarikat biasa yang didagangkan secara awam.

Mendapatkan lebih banyak masa dengan eksekutif yang tidak suka media adalah perkara utama bagi para pemegang saham lain, memandangkan banyak pendekatan Buffett terhadap pelaburan telah pun dibentangkan dalam surat dan ucapannya sejak enam dekad yang lalu. Pelabur ingin melihat bagaimana Abel telah menyerapnya.

Bagi pelabur Berkshire yang dapat membaca keputusan terkini syarikat – laporan yang panjang dan padat dari segi kewangan dikeluarkan hanya dua jam sebelum mesyuarat bermula – terdapat segelintir nuget.

Berkshire kekal sebagai penjual bersih saham, mengurangkan pegangannya dalam minyak utama Chevron, antara lain. Sebaliknya, ia membeli balik saham Berkshire dan menyaksikan timbunan tunainya meningkat kepada $131 bilion. Syarikat itu memperoleh lebih daripada $1 bilion setiap suku daripada tunai itu – berpotensi $5 bilion tahun ini – jumlah yang dinyatakan oleh ketua eksekutifnya akan mengimbangi penurunan pendapatan pada majoriti perniagaannya tahun ini.

Pergerakan kerja

  • Jefferies sedang mengupah david dolezal, Kyle Baker dan Jeff Tang daripada Guggenheim Securities untuk meningkatkan pasukan peralihan tenaganya, lapor Reuters.

Bijak membaca

Laluan minyak Rusia baru Walaupun EU mengenakan beberapa siri sekatan ke atas minyak Rusia berikutan pencerobohan skala penuh ke atas Ukraine, India memilih untuk meningkatkan importnya. Kini sebuah syarikat yang kurang dikenali bernama Gatik telah menjadi gergasi perkapalan minyak antarabangsa, lapor FT.

Nygard lwn Bacon FT menerangkan bagaimana pertelingkahan komuniti berpagar antara mogul pakaian Peter Nygard dan pengurus dana lindung nilai jutawannya, Louis Bacon, bertukar menjadi pembayaran fitnah $203 juta.

Kisah CrackBerry Filem baharu Matt Johnson BlackBerry menunjukkan bahawa naik dan turun adalah lebih mencengkam, dan lebih memprovokasi moral, daripada kejayaan tulen, lapor New Yorker.

Pengumpulan berita

Pendapatan KKR merosot pada kelembapan dalam aktiviti membuat urus niaga (FT)

Warburg dan Advent untuk memperoleh unit biopharma Baxter (Reuters)

Nasib usaha Cina SVB tidak seimbang (FT)

Pembelian pengurusan Canaccord berisiko (Reuters)

Dana Australia membeli pegangan $660 juta dalam menara mudah alih Eropah (FT)

Permulaan bioteknologi UK mengumpul $130 juta (FT)

Pengurus dana lindung nilai AS membeli pegangan dalam Birmingham City (Bloomberg)

Due Diligence ditulis oleh Arash Massoudi, Ivan Levingston, William Louch dan Robert Smith di London, James Fontanella-Khan, Francesca Friday, Ortenca Aliaj, Sujeet Indap, Eric Platt, Mark Vandevelde dan Antoine Gara di New York, Kaye Wiggins di Hong Kong , George Hammond dan Tabby Kinder di San Francisco, dan Javier Espinoza di Brussels. Sila hantar maklum balas kepada due.diligence@ft.com

Tidak terlindung — Robert Armstrong membedah arah aliran pasaran yang paling penting dan membincangkan cara minda terbaik Wall Street bertindak balas terhadapnya. Daftar di sini

Pendedahan Penuh — Memastikan anda mendapat maklumat terkini dengan berita undang-undang antarabangsa terbesar, daripada mahkamah kepada penguatkuasaan undang-undang dan perniagaan undang-undang. Daftar di sini

resul singapor

totobet syd

keluar hk

totobet singapur