site

Goldman merombak eksekutif perdagangan selepas keluar daripada pemutar wang teratas

Goldman Sachs telah membuat beberapa perubahan kepimpinan dalam perniagaan perdagangan ekuiti globalnya berikutan pemergian salah satu pemutar wang terbesar bahagian itu bulan lepas, kata bank itu kepada pekerja dalam memo dalaman pada hari Rabu.

Perubahan kakitangan termasuk Dmitri Potishko dan Erdit Hoxha menjadi ketua bersama derivatif aliran global Goldman dan dagangan pasaran baru muncul, kata bank itu dalam memo itu, yang salinannya dilihat oleh Financial Times. Jurucakap bank mengesahkan kandungan memo itu.

Tujuan rombakan itu adalah untuk menggantikan lubang yang ditinggalkan oleh pemergian Joe Montesano, bekas ketua perdagangan ekuiti Goldman untuk Amerika, yang bersara dari bank itu bulan lalu. Montesano adalah pendapatan yang besar untuk Goldman sehingga pada 2021 pampasannya melebihi gaji ketua eksekutif David Solomon.

Cyril Goddeeris akan mengetuai pembiayaan ekuiti global, yang merangkumi tanggungjawabnya sebagai ketua bersama perkhidmatan utama global dan ketua pinjaman sekuriti global dan perdagangan sintetik. Dimitrios Nikolakopoulos akan menerajui produk berstruktur ekuiti global.

Jameson Schriber akan menjadi ketua One Delta for the Americas, perniagaan perdagangan sekuriti yang menjejaki aset asas. Travis Chmelka akan menjadi ketua derivatif aliran Amerika.

Bahagian dagangan Goldman telah menjadi perniagaannya yang berprestasi tinggi sejak dua tahun lalu, mendapat manfaat daripada dagangan pelanggan yang kerap di tengah-tengah ketidaktentuan pasaran. Pada 2022, perniagaan perdagangan menjana lebih separuh daripada jumlah pendapatan bank. Dagangan ekuiti melaporkan pendapatan hanya di bawah $11bn untuk 2022.

Ini adalah cerita yang sedang berkembang. Lebih banyak akan datang.

result agp

pengeluaran sidney togel

sidney totobet hari ini

angka keluar hk

totobet sg