site

FTX/kemunculan semula: bekas kripto sayang memerlukan pelan but semula yang lebih baik

Harga untuk token FTX, dikenali sebagai FTT, mendapat kejutan yang tidak dijangka awal bulan ini. Enam bulan selepas FTX runtuh, peguam platform pertukaran crypto mencadangkan bahawa ia boleh melakukan kemunculan semula. Tetapi kemungkinan kebangkitan untuk syarikat yang gagal beroperasi dengan model perniagaan yang tidak berubah dan nama yang terkenal adalah sempit.

Kemunculan semula peluang tipis kadangkala berlaku. Fikirkan kebangkitan Apple di bawah Steve Jobs, pemulihan IBM berikutan kerugian besar pada awal 1990-an dan kekayaan selepas penyelamatan pembuat kereta GM. Bagi syarikat yang tercemar seperti FTX, MoviePass, WeWork atau SVB Capital, kajian kes ini menawarkan secercah harapan.

Lebih daripada $7bn telah diperoleh semula dalam bentuk tunai, token dan aset lain di FTX. Pemiutang boleh, secara teori, memilih untuk memulakan semula perniagaan.

Tetapi ketua eksekutif John Ray, yang diupah untuk membimbingnya melalui kebankrapan, telah menghabiskan masa berbulan-bulan menonjolkan kegagalannya dan kegagalan pengasas Sam Bankman-Fried, yang menghadapi beberapa tuduhan jenayah. Keyakinan terhadap crypto telah hilang. Masih sukar untuk menginsuranskan terhadap kegagalan dalam sektor ini. Permintaan untuk perkhidmatan FTX akan menjadi rendah.

MoviePass juga tidak mempunyai muhibah yang diperlukan untuk mengubah nasibnya. Ia telah muncul daripada Bab 11 muflis dengan idea langganan pawagam baharu. Tetapi kegagalan hebat rancangan pertamanya bermakna ia tidak mungkin menandatangani jenis tawaran menarik dengan rangkaian pawagam yang diperlukan untuk menjana keuntungan.

WeWork yang mula menyewa pejabat berjaya didedahkan kepada umum melalui syarikat pemerolehan tujuan khas berikutan tawaran awam permulaannya yang gagal dan pemergian dramatik pengasasnya. Namun, walaupun selepas tahap penghunian bertambah baik, perniagaannya terus membakar wang. Tunai dan setara tunai jatuh daripada kira-kira $1 bilion kepada kurang daripada $300 juta tahun lepas.

SVB Capital, cabang modal teroka Silicon Valley Bank akan dijual dan mungkin lebih baik. Walaupun ia melaporkan kerugian sebelum cukai sebanyak $180 juta tahun lepas, ia memiliki kepentingan dalam beberapa firma modal teroka terkenal teknologi.

Untuk FTX, harapan dan kajian kes tidak mencukupi. Ia memerlukan rancangan perniagaan yang diolah semula dan penjenamaan semula. Malah but semula yang kurang ajar tidak boleh berjaya di bawah nama tercemar FTX.

Surat berita popular kami untuk pelanggan premium diterbitkan dua kali seminggu. Pada hari Rabu kami menganalisis topik hangat dari pusat kewangan dunia. Pada hari Jumaat kami membedah tema besar minggu ini. Sila daftar di sini.

result sgp togel hari ini

sdy pengeluaran

totobetsdy

bukaan hongkong

www.totobet.com singapore