site

EY diberi lebih masa untuk menyelesaikan isu skandal penipuan peperiksaan

EY telah diberi lebih banyak masa untuk menyelesaikan isu yang didedahkan oleh skandal penipuan peperiksaan yang menyebabkannya denda $100 juta tahun lepas, kerana ia bergelut dengan kesan daripada penemuan bahawa ia mengelirukan pengawal selia AS.

Penyelesaian dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa mengarahkan penyiasatan bebas mengenai sebab pemimpin AS firma Empat Besar itu gagal mendedahkan bukti daripada pemberi maklumat bahawa pekerja berkongsi jawapan mengenai ujian profesional, termasuk peperiksaan etika.

Ia pada asalnya menetapkan tarikh akhir Januari untuk menyelesaikan siasatan dan untuk EY mula melaksanakan sebarang cadangan, seperti tindakan tatatertib terhadap mereka yang terlibat.

Penyelesaian SEC juga mengarahkan kajian semula perunding bebas terhadap prosedur ujian EY, diserahkan pada akhir Mac.

Tetapi kerja itu belum selesai, dan SEC telah memberi perunding bebas lebih banyak masa untuk menyelesaikan semakan mereka, menurut orang yang biasa dengan perkara itu.

Denda $100 juta adalah bayaran terbesar yang dibayar oleh firma perakaunan atas penipuan peperiksaan, dan memberi kesan ketara kepada pendapatan rakan kongsi AS.

Beratus-ratus kakitangan EY telah menemui cara untuk menipu dalam ujian yang diperlukan untuk mengekalkan lesen profesional mereka, SEC mendapati, dan lebih ramai lagi berdiam diri mengenai salah laku yang berleluasa.

SEC amat marah dengan penemuan bahawa EY telah menahan maklumat daripada pengawal selia. Firma itu memberitahu pengawal selia pada Jun 2019 bahawa isu penipuan adalah pada masa lalu walaupun, sehari sebelumnya, jabatan sumber manusianya telah menerima petua kakitangan baharu tentang salah laku.

EY tidak membetulkan penyerahannya kepada SEC, yang hanya mengetahui tentang gelombang terbaru penipuan pada Mac berikutnya, apabila firma itu mendedahkannya kepada pengawal selia lain.

Perunding bebas yang diperintahkan untuk diambil oleh EY telah didakwa menyemak semula prosedur firma untuk mengelakkan lebih banyak penipuan pada masa hadapan dan memeriksa “sama ada mana-mana ahli pasukan eksekutif EY, pejabat peguam am, kakitangan pematuhan atau pekerja EY lain menyumbang kepada kegagalan firma itu. untuk membetulkan penyerahannya yang mengelirukan” kepada SEC.

EY berkata: “Kami telah memenuhi setiap tarikh akhir yang diperlukan daripada kami, dengan persetujuan kakitangan SEC, dan pelanjutan adalah perkara biasa.” SEC enggan mengulas.

EY sedang menangani kesan daripada skandal penipuan dengan latar belakang ketidakpastian mengenai masa depan firma itu.

Kepimpinan globalnya tahun lepas bersetuju untuk meneruskan spin-off perniagaan perundingan dan nasihat cukainya, tetapi rancangan itu telah mendapat tentangan daripada pemimpin perniagaan audit AS. Rakan pengurusan EY AS Julie Boland bulan lepas telah menghentikan rancangan untuk perpecahan.

Perbincangan berterusan antara kepimpinan AS dan firma global yang lain tentang bagaimana urus niaga itu mungkin dibentuk semula.

totobet singapura

keluaran sydney

sydney totobet

hasil seluruh togel hari ini hongkong

toto bet singapura