site

ETF mampan di Eropah selalunya lebih murah daripada rakan sebaya arus perdana

Berita terkini mengenai ETF

Lawati Hab ETF kami untuk mengetahui lebih lanjut dan untuk meneroka data dan alat perbandingan kami yang mendalam

Dana dagangan bursa yang mampan selalunya lebih murah daripada rakan sebayanya yang tidak mampan, analisis daripada Refinitiv Lipper pada pameran industri ETF Eropah.

Purata jumlah nisbah perbelanjaan bagi ETF ekuiti yang diklasifikasikan sebagai Perkara 8 atau Perkara 9 “hijau gelap” secara amnya lebih rendah daripada rakan sebaya mereka yang tidak mampan, Refinitiv Lipper mendapati.

Sektor ekuiti di mana produk mampan lebih murah daripada yang tidak mampan termasuk ETF ekuiti AS, ekuiti Eropah dan pasaran baru muncul ETF ekuiti global, data Lipper pada akhir Januari 2022 menunjukkan.

Hanya ekuiti global Perkara 9 ETF lebih mahal daripada Artikel 6 bersamaan ETF mereka. Dana Perkara 6 tidak menyepadukan sebarang jenis pemikiran kemampanan dalam proses pelaburan.

Artikel ini sebelum ini diterbitkan oleh Ignites Europe, tajuk yang dimiliki oleh Kumpulan FT.

Detlef Glow, ketua penyelidikan untuk Eropah, Timur Tengah dan Afrika di Refinitiv Lipper, berkata “salah satu prasangka yang dihadapi oleh produk mampan ialah ia terlalu mahal berbanding rakan sebaya konvensional mereka”, tetapi dana itu “nampaknya tidak terlalu mahal”.

Walau bagaimanapun, perbezaan dalam purata caj antara ETF mampan dan tidak mampan kurang jelas untuk dana pendapatan tetap.

Untuk dana bon secara keseluruhan, Artikel 6 ETF mempunyai nisbah jumlah perbelanjaan purata yang sama seperti produk Artikel 8, pada 0.2 peratus. Tetapi ETF bon Perkara 9 mengenakan bayaran purata yang lebih tinggi sebanyak 0.25 peratus.

Dalam sektor Euro Global Bon Lipper, Artikel 8 dan Artikel 9 ETF mengenakan purata TER sebanyak 0.2 peratus, lebih rendah daripada Artikel 6 ETF pada 0.23 peratus.

Glow berkata terdapat sedikit ruang untuk pengurangan kos, “terutamanya dalam ruang bon, di mana yuran dan perbelanjaan adalah kunci untuk kejayaan pelabur”.

ETF mampan dalam sektor bon korporat euro masih lebih mahal daripada “rakan sebaya konvensional” mereka, menunjukkan bahawa harga boleh turun.

ETF bon korporat Artikel 8 dan Artikel 9 euro mempunyai purata TER masing-masing sebanyak 0.2 peratus dan 0.21 peratus, manakala Perkara 6 ETF mempunyai purata TER sebanyak 0.17 peratus.

Berita terkini mengenai ETF

Lawati Hab ETF untuk mengetahui lebih lanjut dan untuk meneroka data dan alat perbandingan kami yang mendalam yang membantu anda memahami segala-galanya daripada prestasi hingga penilaian ESG

Prospek kejatuhan selanjutnya dalam ETF TER yang mampan datang apabila bilangan ETF terus meningkat dan pelabur Eropah kekal “berhati-hati terhadap kos”, kata Glow.

Amin Rajan, ketua pegawai eksekutif Create-Research, sebuah perunding pengurusan aset, juga berkata persaingan yang kuat dalam industri ETF “telah menurunkan kos”.

“ETF ialah perniagaan berskala. Pembekal berminat untuk membina jisim kritikal aset dalam ETF individu dengan bersaing pada harga,” katanya.

Laith Khalaf, ketua analisis pelaburan di platform UK AJ Bell, menunjukkan populariti besar ETF mampan: “Tidak terlalu menghairankan bahawa ETF mampan tidak jauh lebih tinggi daripada rakan sebaya mereka, memandangkan jumlah wang yang banyak telah mengalir ke dalam strategi ini. .

“Ini jelas berita baik untuk pelabur mampan pasif, menawarkan mereka cara untuk mendapatkan pendedahan yang bertanggungjawab kepada pasaran global tanpa membayar yuran yang tinggi.”

pengeluaran sgp

sidney pengeluaran hari ini

totobet sedney

togel hkg 2021 hari ini keluar live result

t0t0bet hk