site

Dorongan menaikkan tahap mungkin mencecah pulangan pelaburan, memberi amaran kepada ketua pencen UK

Kerajaan UK mendesak untuk memujuk dana pencen pihak berkuasa tempatan untuk membajak berbilion pound untuk menaikkan tahap projek mungkin bercanggah dengan tugas pemegang amanah untuk mendapatkan pulangan terbaik untuk pesara, salah satu skim dewan bandar terbesar Britain telah memberi amaran.

Gordon Ross, ketua pegawai pelaburan LGPS Central, memberitahu Financial Times bahawa sebarang sasaran yang diperlukan untuk melabur dalam projek yang bertujuan untuk menjana semula kawasan negara yang lebih memerlukan “mungkin tidak sentiasa sejajar” dengan kewajipan pelaburan skim. LGPS Central, yang melabur bagi pihak kumpulan lapan dana pencen pihak berkuasa tempatan di Midlands, mempunyai aset gabungan £55bn.

Komen beliau datang ketika kerajaan bersedia untuk menerbitkan rancangannya untuk meningkatkan pelaburan tempatan melalui dana dewan bandaran. Menteri telah menetapkan rancangan untuk memanfaatkan lebih daripada £16 bilion tunai dalam dana pencen pihak berkuasa tempatan dengan menetapkan cita-cita untuk skim persaraan ini untuk melabur sehingga 5 peratus daripada portfolio mereka dalam projek yang membantu “menaikkan tahap” kawasan yang lebih miskin.

Cadangan itu — mula-mula digariskan dalam Kertas Putih kerajaan tahun lepas dan ditegaskan dalam Belanjawan Musim Bunga — adalah sebahagian daripada dorongan yang lebih luas oleh kerajaan untuk mengeluarkan modal yang dipegang oleh pelabur institusi, seperti menerajui dana persaraan, untuk membantu memacu pelaburan baharu ke dalam projek tempatan , seperti infrastruktur, perumahan, penjanaan semula dan kewangan perniagaan kecil.

“Dana LGPS ialah pelabur global dan badan pentadbir mereka perlu memastikan pelaburan mereka memenuhi tugas fidusiari mereka dan memberikan hasil yang diperlukan oleh ahli dana dan majikan,” kata Ross.

“Oleh itu, mandat bagi mana-mana pelaburan atau kelas aset tertentu mungkin tidak sentiasa sejajar dengan keperluan ini, dan setiap pelaburan perlu dilihat dengan teliti melalui lensa risiko dan pulangan.”

Skim Pencen Kerajaan Tempatan (LGPS) £342 bilion — yang berkhidmat kepada sekitar 6 juta pekerja majlis di England dan Wales — melabur dalam pelbagai jenis aset, termasuk di UK dan di seluruh dunia.

Ross berkata banyak dana dewan bandaran sudah mempunyai pelaburan di UK dan menambah bahawa membenarkan dana untuk melabur dalam meningkatkan tahap projek di seluruh negara, bukan hanya dalam negara, akan membuka “satu set peluang yang lebih luas”.

Perunding pelaburan kepada skim kerajaan tempatan berkata banyak dana dewan bandaran sudah melabur dalam projek, seperti perumahan sosial dan infrastruktur di UK.

Tetapi mereka menyatakan bahawa tidak seperti pelan pencen sektor awam yang lain, seperti NHS, guru dan bomba, yang dibiayai oleh pembayar cukai, pencen untuk pekerja majlis tempatan dibiayai oleh sumbangan daripada ahli skim dan penaja majikan atau majlis tempatan. Lebih daripada 18,000 majikan menyertai LGPS di England dan Wales.

“Oleh itu, pulangan pelaburan adalah sangat penting untuk skim kerajaan tempatan,” kata Iain Campbell, perunding pelaburan kanan dengan Hymans Robertson, sebuah firma perkhidmatan profesional.

“Setiap paun yang tidak diperoleh daripada pelaburan bermakna satu paun caruman yang mungkin perlu datang daripada ahli, atau majikan. Bagi majlis, ini mungkin bermakna kurang wang untuk dibelanjakan untuk membaiki jalan berlubang.”

Jabatan Menaik Taraf, Perumahan dan Komuniti berkata maklumat lanjut mengenai cadangannya akan diterbitkan “dalam masa terdekat”.

result toto singapura

pengeluaran sidney pengeluaran sidney

togel sydnèy

keluaran hongkong malam

totobet sgp result