site

Deribit menyediakan pertempuran pertukaran crypto dengan dorongan ke dalam perdagangan percuma

Pertukaran derivatif kripto Deribit melancarkan perdagangan percuma bitcoin dan token lain, menubuhkan perang harga baharu di kalangan bursa aset digital ketika mereka berusaha untuk muncul semula selepas tahun yang merugikan bagi industri.

Kumpulan yang berpangkalan di Panama, bursa pilihan crypto terbesar di dunia, akan memulakan perdagangan langsung dalam tiga pasangan mata wang kripto paling popular mulai minggu depan dan mengetepikan yuran.

Langkahnya menggariskan bagaimana persaingan semakin panas dalam kalangan bursa kripto ketika mereka cuba menarik pelabur institusi yang berminat untuk memasuki pasaran yang semakin meningkat selepas kejatuhan harga aset digital tahun lepas dan kegagalan industri pemberi kuasa FTX. Sekitar 90 peratus pelanggan Deribit adalah pelanggan institusi.

Syiling popular seperti bitcoin dan eter telah mengatasi prestasi aset seperti saham dan komoditi tahun ini, masing-masing meningkat 50 peratus dan 65 peratus.

Ia juga datang sebulan selepas Binance, pasaran terbesar di dunia untuk perdagangan kripto, menamatkan percubaan enam bulan ke dalam dagangan sifar yuran, satu langkah yang mempercepatkan bahagian pasarannya.

Luuk Strijers, ketua pegawai komersil di Deribit, berkata langkah pertukaran itu ke dalam dagangan spot didorong oleh permintaan pelanggan.

“Anda perlu membeli eter di Binance dan bukannya Deribit,” katanya, sambil menambah: “Jika anda ingin menukar $5 juta [into bitcoin]sebagai contoh, kami perlu memberitahu anda untuk pergi ke tempat lain, yang merupakan perkhidmatan pelanggan yang teruk.”

“Untuk mendapatkan tawaran derivatif yang betul, anda juga perlu mempunyai tempat,” tambahnya.

Pengurus wang yang terkenal telah terus meneroka aset digital dan mengewangkan minat pelabur pada tahun lalu, walaupun ketika industri mengalami krisis keyakinan dan banyak syarikat gagal.

“Pemain institusi yang serius tetap komited dan, sebenarnya, melihat ruang terbuka selepas kematian beberapa pemain asli kripto sebagai peluang.” Penganalisis Bernstein menulis minggu ini.

Deribit akan menawarkan dagangan percuma dalam pasangan eter dan bitcoin, dan eter dan bitcoin terhadap stablecoin USDC, yang dikendalikan oleh Circle. Coinbase tersenarai AS mengenakan caj sehingga 0.6 peratus untuk perdagangan, sebagai contoh.

Strijers menambah bahawa perdagangan pada tiga pasangan akan kekal bebas untuk berdagang “untuk masa hadapan yang boleh dijangka” dan token masa hadapan yang mungkin ditambah akan dikenakan bayaran.

Bahagian pasaran Binance melonjak satu perlima selepas melancarkan dagangan tanpa bayaran dalam 13 syiling dan mencapai hampir dua pertiga daripada jumlah volum di bursa, menurut penyedia data Kaiko. Bagaimanapun pendahuluan bursa jatuh semula selepas ia memperkenalkan semula pertuduhan.

Deribit menambah bahawa ia sedang mencari untuk menggunakan perdagangan spot sebagai kemasukan untuk pelanggan untuk berdagang opsyen dan niaga hadapan. Strijers berkata ini akan “melayani pangkalan pelanggan sedia ada kami dan berpotensi menarik beberapa pelanggan baharu yang kemudiannya . . . juga akan berdagang opsyen, niaga hadapan atau kekal [futures]”.

Deribit diasaskan pada 2016 dan disokong oleh pelabur termasuk firma teroka crypto 10T Holdings dan firma perdagangan Akuna Capital.

keluaran singapura

pengeluaran pengeluaran sidney

sidney totobet hari ini

angka keluar hk

totobet data singapura