site

Dana pencen UK menggesa Hunt supaya tidak memaksa mereka melabur dalam aset yang lebih berisiko

Canselor Jeremy Hunt telah digesa oleh industri pencen UK supaya tidak memaksa skim persaraan untuk melabur dalam aset yang lebih berisiko dan kompleks termasuk syarikat British muda yang berkembang pesat, dan infrastruktur.

Hunt berkata dia tidak akan “secara naluri selesa” dengan memesan dana pencen untuk melaburkan sebahagian daripada wang mereka, tetapi tidak menolak langkah sedemikian kerana dia mencari cara untuk meningkatkan ekonomi Britain yang lembap.

Keutamaan canselor adalah untuk pasaran pencen Britain yang sangat berpecah-belah – dengan kira-kira 28,000 skim caruman yang ditetapkan – untuk disatukan, di sepanjang garis Kanada atau Australia, untuk meningkatkan pelaburan dalam syarikat UK.

Tetapi orang dalam Perbendaharaan berkata Hunt masih belum mengetahui dengan tepat bagaimana penyatuan ini boleh dicapai dan sejauh mana beberapa bentuk campur tangan kerajaan diperlukan.

Hunt berjanji pada bulan lepas untuk menggunakan Penyata Musim Luruhnya untuk “membuka pelaburan produktif daripada dana pencen caruman ditentukan dan sumber lain” — untuk mewujudkan sistem pembiayaan yang lebih pelbagai untuk membantu syarikat pertumbuhan tinggi.

Beliau dijangka memberikan lebih banyak perincian mengenai pemikirannya dalam ucapan tahunan Rumah Mansion kepada pembesar-pembesar City of London pada bulan Julai, sambil dia cuba untuk menggerakkan lebih banyak modal untuk meningkatkan kadar pertumbuhan ekonomi Britain.

Hunt telah membuka idea untuk “mewajibkan” dana pencen untuk membuat pelaburan tertentu jika dia tidak dapat mencapai jenis penyatuan dalam industri yang dia cari.

Pada hari Rabu, sebuah badan perdagangan yang mewakili beribu-ribu pelan pencen di tempat kerja berkata ia menentang sebarang langkah untuk menghapuskan kebebasan pelaburan sepenuhnya daripada pemegang amanah.

“Pemegang amanah bertegas bahawa peranan mereka adalah untuk menjaga simpanan ahli mereka,” kata Nigel Peaple, pengarah dasar dan penyelidikan dengan Persatuan Simpanan Pencen dan Seumur Hidup, yang ahlinya memberikan pendapatan kepada lebih daripada 30 juta penyimpan.

“Pemegang amanah berfikiran terbuka tentang perkara yang boleh kita lakukan secara kolektif untuk membantu ekonomi UK tetapi adalah penting untuk ini beroperasi demi kepentingan penabung.”

Persatuan Simpanan Pencen dan Seumur Hidup percaya kerajaan tidak menolak untuk memaksa skim persaraan untuk melabur dalam aset yang lebih berisiko dan kompleks. “Saya tidak akan mengatakan ia benar-benar di luar meja,” kata Peaple. “Hari-hari awal lagi.”

Tokoh perniagaan terkemuka, termasuk Sir Nigel Wilson, ketua syarikat insurans Legal & General, dan Nicholas Lyons, Datuk Bandar Kota London, telah mendesak Hunt untuk mengambil langkah radikal untuk memaksa beberapa skim pencen untuk melabur dalam syarikat muda yang berkembang pesat dan dalam infrastruktur.

Walaupun pelaburan ini boleh membantu ekonomi UK, dengan menyediakan rangsangan kewangan untuk permulaan dan perniagaan lain, ia boleh berisiko.

Hunt berkata minggu lalu bahawa industri pencen Britain memerlukan “pembaharuan besar” untuk memastikan penabung mendapat pulangan yang baik daripada pelaburan persaraan mereka.

Bercakap semasa lawatan ke Washington, Hunt berkata bahawa Australia dan Kanada “telah menemui cara untuk memastikan mereka mendapat pulangan yang lebih baik dengan menyatukan industri dana pencen mereka dengan cara yang memudahkan mereka untuk melabur dalam kenderaan yang tidak tersenarai dan berpotensi dengan pertumbuhan lebih tinggi. ”.

totobet net sgp hari ini

pengeluaran sydney kemarin

togel sidñey hari ini

angka keluaran hongkong malam ini

totobet.net singapore