site

BlackRock ‘dalam permainan’

Jika BlackRock menghidu di sekitar Credit Suisse tidak mencukupi, Larry Fink hanya memberi perhatian kepada pembuat urus niaga utama Wall Street: dia mahu melihat aliran. Aliran besar.

Berikut ialah petikan daripada panggilan pendapatan hari ini dengan penganalisis, melalui Sentieo/AlphaSense, dan selepas soalan tentang potensi pengambilalihan daripada penganalisis Credit Suisse, Bill Katz. Penekanan FTAV di bawah:

Saya melihat perkara yang telah kami lakukan pada masa lalu dengan mengembangkan produk kami dalam rangkaian, sama ada Efront mengubah Aladdin menjadi platform yang unik dan berbeza kerana ia adalah pasaran awam dan swasta. Saya melihat apa yang kami lakukan dengan Aperio dari segi pengurusan kekayaan dan peluang yang kami ada dalam strategi cukai dan pengindeksan langsung. Saya melihat matriks tunai dan bagaimana ia memainkan peranan dengan dana pasaran wang kami dalam beberapa bulan lepas. Dan begitu juga melalui peluang bukan organik yang kita lihat jika kita boleh mengembangkan jejak kita. Seperti yang saya katakan dalam ucapan saya yang disediakan, kami meminta diri kami membayangkan semula BlackRock. Apakah peluang besar yang lain? Perlukah ada peluang besar kerana semakin banyak organisasi menggunakan teknologi? Bagaimanakah kita boleh menggandakan perkara yang kita lakukan dengan teknologi Aladdin? Bagaimanakah kita boleh membina jejak kita secara global pada masa ini. Oleh itu, kami melihat secara menyeluruh kerana terdapat isu.

. . . Saya percaya BlackRock boleh memainkan peranan dalam beberapa peluang ini. Dan saya rasa ada petikan dalam beberapa minggu lepas tentang sesuatu yang saya katakan kepada pasukan kami, saya tidak tahu dari mana ia datang. Tetapi sememangnya, saya telah mengatakannya, saya berkata untuk berada dalam permainan, kita mesti bermain permainan itu. Dan jadi kita berada dalam permainan. Kami secara menyeluruh bekerja dengan pelanggan kami secara menyeluruh. Kami sedang bekerjasama dengan penggubal dasar secara menyeluruh. Kami sedang bekerjasama dengan pengawal selia di seluruh dunia. Dan kami di sini untuk membantu. Kami di sini untuk menasihati. Kami di sini untuk menavigasi. Dan melalui semua itu, terdapat peluang untuk sesuatu yang tidak organik dan transformasi. Kami akan bersedia untuk melakukan sesuatu seperti itu, tetapi saya biarkan sahaja.

Alphaville menulis tentang implikasi BlackRock berada dalam campuran CS bulan lepas. Ini adalah Fink yang menghilangkan rasa malu. Lebih sedekad selepas pengambilalihan BGI, dia mahu melakukan satu lagi perjanjian besar.

Dia juga merujuk petikan “untuk berada dalam permainan yang anda perlu bermain” yang dilaporkan oleh rakan sekerja mainFT kami dia memberitahu eksekutif BlackRock apabila mengarahkan mereka ke Zurich. Isunya sekarang ialah memikirkan permainan sebenar yang Fink mahu mainkan, kerana dia sangat tidak jelas mengenainya hari ini.

Pada asasnya, BlackRock berada dalam perniagaan penasihat, jadi ia tidak akan membeli bank atau sesuatu yang bodoh seperti itu (sudah tentu?). Kami membuat spekulasi tentang perkara yang Fink mungkin berminat dalam siaran bulan lepas: modal persendirian dan pengurusan kekayaan.

Rujukan kepada Aladdin (dan pemerolehan Efront) menunjukkan bahawa dia juga melihat teknologi, tetapi sukar untuk melihat perkara yang mungkin benar-benar “transformasi” di sana. Apa lagi yang mungkin sesuai dengan bil?

hasil result singapura

pengeluaran sdypengeluaran sydneypengeluaran sidney

pengeluaran sidney

keluaran hongkong malam

totobet net singapura