site

Bekas pemain NFL untuk memperoleh kedai ETF $7bn

Berita terkini mengenai ETF

Lawati Hab ETF kami untuk mengetahui lebih lanjut dan untuk meneroka data dan alat perbandingan kami yang mendalam

Pemenang Super Bowl dan usahawan Casey Crawford akan memperoleh Vident Investment Advisory dan sekutunya, firma itu telah mengumumkan awal bulan ini.

Syarat perjanjian itu tidak didedahkan. Urus niaga itu dijangka ditutup menjelang akhir suku ketiga.

Semua talian pelaburan, nasihat dan perkhidmatan kewangan firma butik itu akan dinamakan semula sebagai Pengurusan Aset Vident, menurut pengumuman itu.

Sebaik sahaja perjanjian itu ditutup, bekas pemain Liga Bola Sepak Kebangsaan itu akan memperoleh keseluruhan firma itu bersama 20 pekerjanya, kata Vince Birley, ketua eksekutif Vident.

Artikel ini sebelum ini diterbitkan oleh Ignites, tajuk yang dimiliki oleh Kumpulan FT.

Crawford akan membuat pelaburan ekuiti yang ketara dalam Vident pada penutupan perjanjian itu, kata pengumuman itu.

Birley dan Deborah Kimery, ketua pegawai kewangan dan ketua pegawai operasi syarikat, bersama dengan Amrita Nandakumar, presidennya, akan kekal dalam peranan mereka selepas perjanjian itu ditutup. Pelaburan ekuiti Crawford akan membiayai platform dagangan dan operasi yang tidak dinamakan, pekerja dan barisan perniagaan baharu, kata Nandakumar dalam pengumuman itu.

Butik penasihat, subadvisory dan penyelidikan telah mencapai kapasiti dengan banyak perkhidmatannya, kata Birley.

“Oleh kerana permintaan yang begitu kukuh, kami mahu mengupah lebih awal untuk mengembangkan pertumbuhan bagi sesetengah pelanggan,” kata Birley. “Itu menambah beberapa orang, menambah baik sistem penskalaan, merentas baris. Pengindeksan langsung adalah yang baharu. Kami sedang membina yang itu juga.”

Vident diasaskan pada 2013 oleh bekas pengurus kekayaan swasta Nicholas Stonestreet, kata Nandakumar. Bahagian subadvisory yang dipesan lebih dahulu telah diasaskan oleh Denise Krisko pada 2014.

Bekas NFL yang ketat selama tiga musim dan seorang pemain dalam pasukan pemenang Super Bowl Tampa Bay Buccaneers 2003, Crawford beralih kepada perkhidmatan kewangan apabila dia bersara pada tahun yang sama. Dia memiliki Movement Mortgage, pemberi pinjaman gadai janji runcit keenam terbesar negara, bernilai $30bn, menurut laman web syarikat itu.

Dia telah membeli beberapa pesaing kecil dalam industri gadai janji baru-baru ini pada 2022, serta First State Bank di Virginia pada 2017, menurut Charlotte Business Journal.

Pembelian Vident oleh Crawford mewakili usahanya dalam pengurusan aset ketika dia mempelbagaikan pegangan perkhidmatan kewangannya, kata Birley.

Berita terkini mengenai ETF

Lawati Hab ETF untuk mengetahui lebih lanjut dan meneroka data dan alat perbandingan kami yang mendalam yang membantu anda memahami segala-galanya daripada prestasi hingga penilaian ESG

Vident akan berada dalam syarikat induk yang berasingan daripada syarikat Crawford yang lain, tambahnya.

Vident mempunyai kira-kira $7.1 bilion dalam aset di bawah pengurusan merentas produk, kata Birley. Vident disenaraikan sebagai subbadvisor pada 39 ETF dengan jumlah aset $5.2bn, menurut data Morningstar Direct. Dana tersebut mengumpul $56 juta dalam aliran masuk bersih pada tahun berakhir 31 Mac.

Ia menyediakan perkhidmatan subadvisory untuk pelanggan seperti Bitcoin ETF niaga hadapan Bitwise dan ETF tematik tertumpu wanita Hypatia Capital Management.

Vident juga menaja empat ETF proprietari, yang dicipta khusus untuk satu tawaran pelanggan RIA, kata Birley. Dana tersebut memegang aset gabungan $1.4bn pada 31 Mac, data Morningstar Direct menunjukkan. Bersama-sama, dana mengumpul $26 juta dalam aliran masuk bersih pada tahun berakhir 31 Mac.

Firma itu juga menawarkan penyelidikan indeks, produk tersuai dan beberapa platform akaun yang diuruskan secara berasingan bagi pihak pelanggannya, termasuk SMA pengindeksan langsung.

“Kami telah membina asas yang kukuh di Vident sepanjang dekad yang lalu, dan di Casey kami telah sejajar dengan seseorang yang mempunyai rekod prestasi yang panjang dalam memperoleh firma dengan potensi pertumbuhan yang kukuh dan menyediakan mereka dengan modal yang diperlukan untuk skala dan membina untuk masa depan, ” kata Birley dalam kenyataan itu.

*Ignites ialah perkhidmatan berita yang diterbitkan oleh FT Specialist untuk profesional yang bekerja dalam industri pengurusan aset. Percubaan dan langganan boleh didapati di ignites.com.

totobet agp

sydney togel

angka keluaran hongkong malam ini

pengeluaran hk